Hogyan kezdj el egészségesebb szokásokat felvenni

Rengeteg ötletet találhatunk az egészséges életmódhoz, és valószínűleg te is tudod mit kellene csinálni, és nem vagy ötletek híján.

“Igyunk sokkal több vizet. Figyeljünk oda az étkezéskor az adagokra. Mozogjunk mindennap egy kicsit. Étkezzünk napi 5 alkalommal, de keveset. Fogyasszunk minél több zöldséget gyümölcsöt. Aludjunk 7-8 órát.”

Nem azzal szokott lenni a probléma, hogy nem tudjuk mit kellene csinálni. A probléma sokszor inkább az, hogy mindent egyszerre szeretnénk és lehetőleg tegnapra. Alábecseljük mekkora kihívást fog jelenteni kivitelezni mindezt, és túlbecsüljük mire vagyunk képesek mennyi időn belül. Ha idáig egyiket sem csináltad elég valószínűtlen, hogy ma eldöntöd, és a holnapi naptól mindet egyszerre sikerülne megcsinálni, legyen bármilyen erős az akaratod. Átmenetileg lehet, hogy számíthatsz eredményekre, de tartós eredményt így nehéz elérni.

Amire fel kell készülni, hogy az akaraterő véges és kimerül, annál hamarabb minél nagyobb erőfeszítéseket várunk el magunktól. Számítanunk kell arra, hogy elfáradunk. Például: Ha idáig egyáltalán nem mozogtál, jó ötlet lehet ha nem várod el hogy mindennap 1 órát fogsz edzeni mostantól. Hanem a kezdetben, csak heti 1-2 alkalommal, és a továbbiakban lassan növelve, hogy mennyi ideig és milyen gyakran végzel gyakorlatokat.

A lényeg, hogy nagyon könnyűvé tegyük a saját dolgunkat. Ne akarj mindent tippet egyszerre betartani. Válassz ki egy fontosat és kezd el azzal. Egyszerre csak egy dologra koncentrálj. Bontsd le a céljaidat minél kisebb könnyen kivitelezhető cselekvésekre. Ha sikerült már egy hasznos szokást kialakítani, és már nem igényel nagy kihívást rávenni magadat, akkor haladhatsz tovább a következő célra. Így sokkal hamarabb fogsz sikereket látni, és nem is fogsz megőrülni menetközben az egészben.

Vélemény, hozzászólás?

Leave the field below empty!

Close Menu
×

Cart